Naomi

David Impanis

Ik ben David, gelukkig getrouwd, vader van 2 en gepassioneerd door alles wat te maken heeft met voeding, sport en gezondheid . De laatste jaren is het mij alsmaar duidelijker geworden welke invloed levensstijl heeft op onze gezondheid en ben ik mij hier verder in gaan verdiepen. Zo ben ik terecht gekomen bij de de KPNI wat staat voor Klinische Psycho Neuro Immunologie.  Dit is een gestaag groeiende wetenschap die bestudeert hoe het lichaam als een geheel functioneert en hoe het eigenlijk komt dat we ziek worden of niet meer herstellen. Concreet betekent dit voor u dat we op zoek gaan naar de oorzaak en niet enkel het symptoom. 

De patiënten die ik behandel zijn meestal mensen die al een tijdje met een klacht of ziektebeeld rondlopen en hier geen antwoord op vinden. Dit kan gaan van metabole aandoeningen (diabetes type 2, hoge bloeddruk, insulineresistentie) naar chronische ziekten/klachten (Crohn, Colitis, reuma, fybromyalgie, artritis, huidaandoeningen) en zoveel meer. Ik ga ervan uit dat elk probleem gedoemd is om opgelost te worden. 

Daarnaast zet ik ook heel hard in op preventie. Veel moderne klachten en ziekten vinden hun oorsprong bij een laaggradige ontsteking. Als we deze ontsteking voor kunnen blijven of tijdig kunnen behandelen maken chronische ziekten veel minder kans. Heb je vandaag last van bijvoorbeeld een verminderde energie, weinig weerstand of heb je gewoon veel moeite om gewicht te verliezen dan kan een sluimerende ontsteking hier de oorzaak van zijn. 

Hoe werkt dit?

In een eerste kennismakingsgesprek (anamnese) maken we gebruik van het Foto-Film model. Dit houdt in dat we starten bij de foto, hoe zien de symptomen er vandaag uit, en gaan we als het ware de levensfilm terugspoelen op zoek naar elementen die tot de symptomen hebben geleid. Op basis hiervan wordt in kaart gebracht welke werkingsmechanismen verstoord zijn. Onze behandeling is erop gericht de verstoorde werkingsmechanismen te herstellen. Dit doen we door oa in te zetten op levenstijl zoals: voeding, beweging, bioritme en stress-management. De behandeling wordt ondersteund door suppletie waar nodig. 

Deep Learning is een belangrijk onderdeel van de behandeling. Wanneer je niet weet hoe het komt dat je hebt wat je hebt, is het moeilijk om het op te lossen. Daarom bevatten onze consulten ook verschillende ‘leermomenten’ zodat je begrijpt waarom we iets doen. Het exact begrijpen van je klacht en de wetenschappelijke onderbouwing over hoe we het gaan oplossen, is een eerste belangrijke stap in jouw genezing.

Maak een afspraak met David!

Leer de rest van het team kennen!