KPNI

Heb jij gebrek aan energie? Lijd je aan een chronische ziekte? Wil je gewicht verliezen op een gezonde manier? Of wil je gewoon je gezondheid terug in eigen handen nemen?

De KPNI (klinisch psycho-neuro-immunologie) is mogelijk jouw puzzelstukje in de gezondheidszorg!

Wat is KPNI?

KPNI staat voor Klinische Psycho Neuro Immunologie en is een oplossingsgerichte, integrale geneeskundige aanpak. kPNI bestudeert hoe het lichaam als geheel functioneert en hoe het kan dat iemand klachten krijgt of ziek wordt. kPNI verbindt verschillende wetenschappelijke disciplines zoals psychologie, neurologie, immunologie, endocrinologie (hormoonwetenschap), orthomoleculaire geneeskunde en epigenetica met de omstandigheden waarin een persoon functioneert. Door deze inzichten te combineren, vallen de puzzelstukjes rondom een klachtenbeeld in elkaar en weten we wat er moet gebeuren om het lichaam weer in een gezond balans en flexibel te krijgen.

En, niet onbelangrijk, hoe je die balans dan ook houdt en verder klachten voorkomt. Want 1 ding weten we zeker: 

het symptoom is nooit het echte probleem.
kwaliteit pijler

Is KPNI voor mij?

Laten we beginnen met te zeggen: ja. KPNI-therapie is voor iedereen maar is vooral gericht op mensen die last hebben van meer chronische klachten:

  • Chronische darmproblemen:  Ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa, Prikkelbare Darm, Leaky gut,…
  • Metabool Syndroom: Overgewicht, hoge bloeddruk, hoge bloedsuikerwaarden (prediabetes) , hoge cholesterol, …
  • Chronische Spierpijn/vermoeidheid: reuma, fybromialgie, CVS, …
  • Chronische Blessures : Frozen shoulder, Achillespeesontsteking, hielspoor, tenniselleboog,…

Heb je het gevoel dat je de controle kwijt bent over je gezondheid, gebrek aan energie? Dit zou wel eens het gevolg kunnen zijn van een laaggradige ontsteking. Laaggradige ontsteking is een chronische, milde immuunreactie. Samen met insulineresistentie ligt het aan de basis van bijna alle chronische klachten en westerse welvaartsziekten. Net zoals alle ontstekingen, is een laaggradige ontsteking een afweerreactie van het immuunsysteem. Het immuunsysteem staat hierdoor continu aan en dit kost enorm veel energie. Hierdoor verandert de energieverdeling in het lichaam ten gunste van het immuunsysteem en ten koste van andere organen waardoor hier problemen kunnen ontstaan.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

De behandeling start met een uitgebreid intake gesprek (90min) waar we gaan kijken wat de huidige klachten zijn en gaan we als het ware de film gaan terugspoelen op zoek naar elementen die kunnen te maken hebben met de symptomen die zich vandaag manifesteren. We brengen in kaart welke werkingsmechanismen verstoord zijn en de behandeling is erop gericht om deze werkingsmechanismes stap-voor-stap te gaan herstellen. We doen dit voornamelijk door sterk in te zetten op leefstijlaanpassingen zoals : voeding, beweging, bioritme en suppletie waar nodig. kPNI wordt hierdoor ook wel eens leefstijlgeneeskunde genoemd.

kwaliteit pijler

Maak je afspraak met David

David Impanis

Ik ben David Impanis, gelukkig getrouwd, vader van 2 en gepassioneerd door alles wat te maken heeft met voeding en sport.

Deze interesse begong ongeveer 15 jaar geleden toen ik in het kader van mijn sport wou begrijpen wat er met het lichaam gebeurt onder invloed van verschillende factoren (slaap, voeding, intensiteit, …). Het is een lange zoektocht geweest met ups and downs aangezien ik zelf ook nog sukkelde met Colitis Ulcerosa (chronische darmontsteking). Ik kon me moeilijk neerleggen bij het feit dat ik voor de rest van mijn leven medicatie ging moeten nemen, met alle mogelijke bijwerkingen vandien. Daarom ben ik zelf alle mogelijke literatuur en wetenschappelijke onderzoeken beginnen uit te pluizen en heb ik mij zelf hiervan kunnen genezen. Hiermee was ineens ook het zaadje gepland dat er meer is aan gezondheid dan medicatie nemen.

Wat dus in de eerste plaats is gestart als een zoektocht voor mezelf en meer gefocust op sport, vloeide door in de behoefte om ook mijn kennis met andere mensen te delen los van de sport. Met mijn kennis en ervaring probeer ik de zin van de onzin te onderscheiden en een brug(je) te vormen tussen de klassieke geneeskunde en de meest recente wetenschap. Daarom hou ik ook van de term complementaire of aanvullende geneeskunde.

Wil je meer weten over mij?

Maak je afspraak

    teamwork pijler