Voedingsbegeleiding

Gezonde voeding is een zegen voor je lichaam!

Het is intussen algemeen geweten dat een gezond en gebalanceerd voedingspatroon een essentiële factor is in een gezonde levensstijl.
De juiste voeding eten, gaat je de nodige bouwstoffen geven voor het herstel bij trainingen of blessures. Gezond eten gaat je echter ook de energie geven om de dag sterk door te komen.

Wist je trouwens dat meer en meer onderzoek aantoont dat er een rechtstreekse link is tussen je darmen en je hersenen? Gezond in je darmen is gezond in je hoofd!

Voeding en chronische klachten

Je lichaam haalt energie en bouwstoffen uit voeding. Je vindt online en in de boekskes vanalles van wat je nu moet eten en wat niet. Vaak vergeten we echter dat iedereen anders is. Jan Modaal hoeft niet te eten wat King Romelu Lukaku eet, Jeanine Modaal heeft misschien minder baat bij het voedingspatroon van Pascale Naessens.

Blijf jij met blessures of kwaaltjes zitten? Heb je snel last van vermoeidheid? Mogelijk ligt er onderliggend een gevoeligheid aan bepaalde voedingsstoffen aan de basis. Door bijvoorbeeld veel suikers te eten die je niet verbruikt, blijft je lichaam constant in “verbrandmodus”. Hierdoor kan je onderliggend een chronische ontsteking in stand houden!

 

Maak een afspraak met David om te kijken of voeding mogelijk een onderdeel is van jouw herstel!

food

Eten en trainen

Sporten is gezond. Deze eeuwenoude stelling wordt de afgelopen jaren weer meer en meer opgepikt. Bij gezond sporten hoort echter ook gezond eten. We merken de laatste jaren een grote golf aan ‘competitieve recreatieve sporters’ of ‘pro ams’. Dit zijn mensen die competitieve sportieve doelen stellen, maar geen professionele atleten zijn. Hier is uiteraard niets mis mee! Jammer genoeg vergeten de pro ams soms dat al deze sportprestaties niet hun full-time job is, maar er net bovenop komt. De competitieve recreatieve sporter verliest al eens de balans tussen genieten van het leven en zijn (zelf opgelegde) sportieve doelen. Blessures loeren afwachtend om de hoek. Met behulp van foodcoaching zoeken we naar goede trainings- en herstelvoeding, die niet alleen rekening houdt met jouw sportieve doelen maar ook met het feit dat je al dit sporten wel voor je plezier doet. If you train like a champion, you should eat like a champion.

Emilie is in volle opleiding ‘voeding en diëtetiek’. Contacteer haar alvast voor al je vragen!

food

Onze therapeuten werken gedeconventioneerd. Meer info over je terugbetaling vind je op de site van RIZIV.

We vragen om per beurt af te rekenen. Dit kan cash, maar liefst met de Bancontact App of Mobile Banking. Bij niet-nagekomen afspraken of laattijdig afgezegde afspraken (12u op voorhand), zal de gereserveerde tijd aangerekend worden.

Kennismaken met Bodypoint?