Personal Training: What’s in a name

door | dec 21, 2023 | Sport, Training

door Elke Cums – Personal Trainer / Kinesitherapeute

Bodypoint is een gezondheidscentrum gespecialiseerd in kinesitherapie, sport- en voedingsbegeleiding. Maar wat houdt die sportbegeleiding nu eigenlijk in? Hoe ziet een eerste afspraak voor Personal Training er nu juist uit? Wat kan ik verwachten van personal training (PT)? Bij wie kan ik hiervoor terecht?

Hieronder geef ik je graag een antwoord op al deze vragen.

Sporten

Sporten is voor iedereen anders. Lopen, zwemmen, fietsen, padel, skiën, voetbal, wandelen, … Iedereen heeft zijn voorkeur en zijn of haar reden om te sporten. Je kan sporten om een bepaald doel te halen (bv een loopwedstrijd, een zwemcompetitie, voorbereiding op de wintersportvakantie) of je kan sporten omdat het goed voelt. Wat jouw reden om te sporten ook is, de juiste begeleiding kan jou zeker en vast helpen. Het is dan ook noodzakelijk dat deze begeleiding afgestemd wordt op jou als persoon en jouw eventuele doel.

Kom jij via een verwijzing van de huisarts bij ons terecht omwille van een blessure, dan gaan we jou bijstaan met kinesitherapie, tips en oefeningen tijdens de revalidatie om jou terug in vorm te krijgen. Kom jij zonder verwijzing bij ons terecht omdat je gewoon graag onder begeleiding wil sporten, dan ben je zeker en vast ook aan het juiste adres!

Personal Training

Voor veel mensen is het niet vanzelfsprekend om te sporten zonder ondersteuning of begeleiding. De naam “personal training” betekent dan ook letterlijk ‘persoonlijke begeleiding van een coach tijdens het sporten’. Tijdens de trainingssessies ondersteunen wij jou met de juiste informatie en uitleg om de oefeningen juist uit te voeren en dat allemaal in combinatie met de juiste dosis motivatie zodat jij jouw doelen behaald. Train je liever met enkele vrienden/vriendinnen of liever een sportmoment voor de gehele familie? Dan kan je bij ons ook terecht voor small group training. Tijdens deze sessies worden de oefeningen aangepast aan elk individu, zo traint iedereen op zijn/haar niveau.

Screening

Hoe ziet een eerste afspraak voor PT er nu juist uit?

De allereerste sessie bestaat uit een gesprek waarin we jouw doelen op een rijtje zetten en eventuele belangrijke informatie (medisch, persoonlijk, …) bespreken. Daarna gaan we enkele tests afnemen bestaande uit: cardio/fitheid, flexibiliteit, core en kracht van het hele lichaam. Dit doen we om een globaal beeld te krijgen en een goede basis aan informatie te hebben. Met deze informatie en jouw doelen gaan wij dan aan de slag om een trainingsprogramma op te stellen. Hoe de trainingssessies er juist uit zien bepalen we samen (frequentie per week/maand, eventueel thuisprogramma, …).

Trainingssessies

Wat kan ik verwachten tijdens de trainingssessies?

Iedere trainingssessie duurt 1u en bestaat uit een opwarming, een trainingsgedeelte en een cool-down. De sessies worden steeds opgebouwd met jouw doelen in het achterhoofd. Tijdens de trainingssessies begeleidt de coach je stap voor stap doorheen alle oefeningen, motiveert deze je om je grenzen te verleggen en het beste uit jezelf te halen.

 

Bij wie kan je terecht?

Momenteel zijn er twee personal trainers aan het werk in de praktijk, Emilie & Elke.

Emilie is afgestudeerd als bewegingstherapeut en erkend Diëtist en heeft sinds 2020 ook het diploma personal trainer. Elke is afgestudeerd als sportkinesitherapeut aan de KULeuven en combineert haar werk als kinesitherapeut met personal training.

Heb je nog verdere vragen of twijfel je of personal training iets voor jou is? Aarzel zeker en vast niet om ons te bellen of een mailtje te sturen met jouw vragen.

Wie is Elke Cums?

Emilie

Ik ben Elke Cums, personal trainer bij Bodypoint in Londerzeel. Daarboven ben ik ook een van de kinesisten in het team.

In 2020 studeerde ik af aan de KULeuven in sportkinesitherapie en revalidatiewetenschappen. De zomer die daarop volgde behaalde ik mijn NASM Personal Training diploma aan de Physical Coaching Academy. Mensen helpen om het plezier in bewegen (terug) te vinden en hen te ondersteunen tijdens deze zoektocht, is waar het voor mij om draait. Verder heb ik een grote interesse in voeding en  sportvoeding. Op deze manier kan ik jullie niet alleen bijstaan tijdens hun revalidatie maar ook bij het behalen van hun verdere sportieve doelen.

Leer meer over Elke!

Maak een afspraak met Elke!