Naomi

Lander Vansteene

“Goed begonnen is half gewonnen”

Ik hecht veel belang aan onze eerste consultatie. Op basis van een grondig vraaggesprek voeren we een specifiek kinesitherapeutisch onderzoek uit. We bundelen deze info en we bekijken op welke manier we je het best kunnen helpen (klinisch redeneren) en stellen een behandelingstraject voor met duidelijke tussendoelen en een einddoel. De globale structuur van je revalidatietraject is een gezamenlijke visie met een duidelijk plan.

 

“Let your body do, what it is capable of doing”


Waarvoor kan ik bij Lander terecht?

Je kan bij mij terecht voor een sportspecifieke revalidatie of wanneer je een blessure of operatie hebt ter hoogte van het onderste lidmaat (expert lower quadrant bij Bodypoint). Een goede klik tussen jou als patiënt en mezelf als sportkinesitherapeut is belangrijk, daarom een korte beschrijving van mijn manier van werken zodat we dezelfde verwachtingen hebben:

  • Zeer actieve aanpak, optimaal hands-off, hands-on waar nodig. We zullen veel tijd in de oefenzaal samen spenderen.
  • Net zoals ikzelf ook wel van een uitdaging hou, ga je soms uit je comfortzone moeten treden om net dat tikkeltje beter te worden dan je al was.
  • Ik brainstorm graag over hoe ik de oefeningen optimaal kan afstemmen op je sport, niveau, soort blessure, fase waarin de blessure op dit moment is,.. Interesse in je eigen lichaam en sport kan tot een optimale samenwerking komen!

“A succesfull rehab is the sum of details.”


Over Lander

Ik geloof erin dat samenwerken in een multidisciplinaire setting zorgt voor een inspirerende omgeving en dat de kruisbestuiving tussen de verschillende disciplines en experten binnen Bodypoint een win-win zijn voor onze patiënten.

Ikzelf studeerde af in 2014 en deed ervaring op in een groepspraktijk (6 kinesisten) en een multidisciplinaire praktijk (12 paramedici). Sedert 2017 ben ik ook werkzaam in de topsportwerking van Paralympic Team Belgium en G-sport Vlaanderen. In die functie ben ik op woensdag werkzaam in de Topsporthal van Vlaanderen waar sporters met een topsportstatuut bij mij terecht kunnen. Daarnaast ga ik ook mee naar internationale wedstrijden (wereldbekers, wereldkampioenschappen en de Paralympische Spelen).

Naast de passie voor mij job, ben ik gepassioneerd door fotografie, architectuur en design. Je kan mij ook meermaals per week al lopend spotten, maar dan moet je er wel al vroeg bij zijn, want ik verkies vaak de vroege uurtjes om m’n loopjes in te plannen.

“I hate boring” (Nick Decombel)

Waarvoor kan je bij Lander terecht?