Naomi

Emy Van Rode

Take care of your body, it’s the only place you have to live in.

Al van kleins af aan ben ik geboeid door het menselijk lichaam en sport. In het verleden ben ik zelf geconfronteerd geweest met blessures en revalidatie, waardoor mijn interesse in kinesitherapie werd versterkt.

In 2014 ben ik afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Brussel. Na het behalen van mijn diploma in de sportkinesitherapie volgde ik nog een bijkomende postgraduaatopleiding Manuele therapie aan de Universiteit Gent. Sinds enkele jaren ben ik behoorlijk geboeid geraakt door de complexiteit van kaakgewrichtsproblemen en gerelateerde aandoeningen van het hoofd en de hals. In deze specialisatie wil ik me graag verder verdiepen. Voorts hecht ik veel belang aan bijscholing en ga ik jaarlijks op zoek naar interessante opleidingen om up-to-date te blijven.

Ik mag me gelukkig prijzen dat ik de afgelopen jaren enorm veel ervaring heb opgedaan in een groepspraktijk, waar de focus grotendeels lag op wervelkolomrevalidatie. Door de ervaring heb ik geleerd om meer te kijken naar de patiënt in het geheel, rekening houdend met stressfactoren, slaapkwaliteit, fysieke fitheid,… Ik luister aandachtig naar de hulpvragen en streef samen met de patiënt naar zijn/haar doel.

Het motiveren van een gezonde, actieve levensstijl probeer ik door te trekken tot in mijn privéleven. Ik maak graag tijd voor een loopje of een wandeling, en occasioneel durf ik me te begeven in de klimzaal. Ik ben sinds mijn 13 jaar actief in de atletiekvereniging, waar ik lang geleden trainde voor de sprintafstand, maar de laatste jaren kies voor de middellange afstand (de leeftijd, weet u). Daarnaast hou ik van reizen, hiken en een stapje zetten met vrienden.

Waarvoor kan je bij Emy terecht?